Novo: UPLEVEL
Facebook
LinkedIn
Email

Kako naše misli utiču na kvalitet našeg života

„Kakve su ti misli takav ti je život“ – poznata je rečenica oca Tadeja koja se citira decenijama.

Znamo da nam hiljade misli proleću kroz glavu svakog dana. Ako potražite na internetu precizniji podatak, dobićete široki raspon, od 6.200 do preko 60.000. U svakom slučaju previše. Sledi informacija da su najvećim delom misli u našoj glavi negativne – 80% ili ponovljene – 95%, što objašnjava u potpunosti kakav uticaj misli imaju na naš život, emocije i postignuće.

Ako se pitate odakle vam to i kako da je baš 80% negativno kad ste vi na primer veoma pozitivna osoba, evo odakle. Svakog trenutka sa svih mogućih medija – društvenih mreža, TVa, radija, novina, iz okruženja, na poslu, od prijatelja i nepoznatih stiže nam veliki broj informacija i veći deo je nažalost negativan. Čak i da ne želite njima da se bavite, vaš mozak ih registruje i obrađuje i one vam tako ostaju u sistemu.

Ovo što nam se svakodnevno dešava u glavi, sve te misli, u stvari su obična, beskorisna moždana oluja. Dok nam vitlaju po umu, donose nam zamor, osećaj da nemamo vremena ni za šta, uznemirenost, strah, brige i anksioznost.

Misli utiču na naše emocije. Znate sigurno razliku u osećaju kad razmišljate o lošim i dobrim stvarima. Emocije utiču na naše ponašanje. Kad smo dobre volje, optimistični, zahvalni, puni razumevanja, ljubavi i sreće, mi letimo, donosimo bolje odluke, lakše sve rešavamo.

Kad smo besni, ljuti, razočarani, zabrinuti, u strahu, kao da nam je um sužen (što u stvari i jeste) i naše ponašanje i odluke su znatno drugačije. Svako ponašanje donosi određene rezultate pa sad vi vidite koliko vam se isplati da dozvolite da nevoljne i negativne misli upravljaju vašim životom.

Postavlja se pitanje kako da ih se rešimo ili kako da ih bar ukrotimo i usmerimo da nam koriste. Odgovor je tako što ćemo se resetovati kao što resetujemo kompjuter, odnosno RESTARTOVATI 🙂

Potrebno je da naučimo kako da svesno ispraznimo um, otpustimo negativne misli, dopunimo fizičku i mentalnu energiju, svesno i posvećeno razmišljamo o temama koje su nam važne i tako kreiramo uslove za napredak i postizanje željenog uspeha.

Jednostavna i prijatna tehnika za pražnjenje uma koju posebno volim je pauza uz odabranu muziku. Telefon, slušalice i samo 3 do 5 minuta posvećenog opuštanja daće vam fenomenalne rezultate. Možete da je primenjujete u svakom trenutku i na svakom mestu.

Ovo je samo jedan od metoda, a ukoliko želite da saznate više pozivam vas da preuzmete besplatan pdf i mini email kurs na temu ličnog rasta i napretka.

Preuzmite e-book i email kurs

21 PREPORUKA ZA SIGURAN NAPREDAK I USPEH U ŽIVOTU

Ove preporuke vode vas do raja, od početka do kraja.
Unesite ime i email adresu i prijavite se za eBook i besplatan email kurs sa kratkim edukativnim lekcijama na temu ličnog i poslovnog napretka.

.
Facebook
LinkedIn
Email
Preuzmite besplatan Ebook

21 PREPORUKA ZA SIGURAN NAPREDAK I USPEH U ŽIVOTU

Ove preporuke vode vas do raja, od početka do kraja. Unesite ime i email adresu i prijavite se za eBook.

Još objava sa bloga

Moj sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka, a Vaša bezbednost je izuzetno važna. 

Besplatna PDF Čeklista

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing the ahlo elit sekido eius mod of the tempor incid dunt ulert labore et dolore all the magna aliqua.

Nakon prijave za sadržaj,  periodično ćete dobijati email poruke od mene. Uvek možete besplatno da se odjavite na moje email liste. Vaši podaci su bezbedni.