Novo: UPLEVEL
Facebook
LinkedIn
Email

Zašto je važno da postavljamo ciljeve

Jedna studija na Harvardu bavila se zanimljivom temom. Pratili su dvadeset godina određni broj bivših studenata i njihov napredak i postignuće u životu. Bilo bi za očekivati da su svi pokidali, ipak je u pitanju Harvard, jedan od najprestižnijih fakulteta na svetu.

Upitnici koji su ispitanici popunjavali bili su opsežni, a jedan segment pitanja odnosio se na postavljanje ciljeva – da li ih postavljaju, koliko i kakve rezultate postižu.

Poenta ove priče je da su utvrdili da su bivši studenti koji su redovno postavljali ciljeve, napredovali 10x brže od onih koji nisu postavljali ciljeve.

Da li vi postavljate ciljeve? Da li znate kako se pravilno postaljaju i ostvaruju ciljevi?

Znate, ideja bez akcije je samo pusta želja, a akcija bez jasnog cilja je često puko rasipanje energije.

Ako želite napredak, postavljanje jasnih i preciznih ciljeva je neophodna aktivnost. Postoje brojni modeli pravilnog postavljanja cilja, a ono što svaki sadrži je da cilj treba da bude specifičan, vremenski definisan i merljiv. 

A da bi bio i ostvarljiv, tačnije da vam ne izađe na nos i ne presedne, praktikujem da postavljanju ciljeva dodam i posebne začine koji će biti podrška, motivacija i inspiracija kad postane teško. Začini proizilaze iz kreiranja vizije koja prethodi procesu postavljanja ciljeva i njihovoj realizaciji.

Snažno verujem da ostvarivanje napretka i uspeha treba da bude zabavna i inspirativna disciplina, a ne teško mučenje i zato vam na radionici RECREATE otkrivam tehnike koje će vas do željenog postignuća (i ispunjenja postavljenih ciljeva) dovesti na lakši i svrsishodniji način.

Međutim, šta da radimo ako ništa ne radi? Šta kada Vam jednostavno ništa ne ide?

Saznajte kako da na inspirativan i zanimljiv način posvećeno radite na otkrivanju svojih potencijala i jasnom definisanju i ostvarenju svojih želja.

Facebook
LinkedIn
Email
Preuzmite besplatan Ebook

21 PREPORUKA ZA SIGURAN NAPREDAK I USPEH U ŽIVOTU

Ove preporuke vode vas do raja, od početka do kraja. Unesite ime i email adresu i prijavite se za eBook.

Još objava sa bloga

Moj sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka, a Vaša bezbednost je izuzetno važna. 

Besplatna PDF Čeklista

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing the ahlo elit sekido eius mod of the tempor incid dunt ulert labore et dolore all the magna aliqua.

Nakon prijave za sadržaj,  periodično ćete dobijati email poruke od mene. Uvek možete besplatno da se odjavite na moje email liste. Vaši podaci su bezbedni.