Novo: UPLEVEL
Facebook
LinkedIn
Email

Šta kad Vam jednostavno ništa ne ide?

Naiđe takav period kad nam ništa ne ide. 

Primeri mogu biti brojni, a evo samo nekih: Nemate posao i treba vam dobar ili bilo kakav posao, ali nikako da ga nađete jer svi poslovi se dobijaju preko veze. Imate posao i priželjkujete napredak i promenu, ali mislite da je u današnje vreme bolje da se držite one stare poslovice Ko hoće veće, izgubi iz vreće

U emotivnoj ste vezi koja vas ne ispunjava, želite to da promenite evo već par godina i ništa. 

Tih par kilograma planirate da skinete svakog proleća, pa pred more ili odmah posle Nove godine. Žestoko krećete u napad prvih par dana, da biste na kraju odustali i nakupili još po koji kilogram do sledeće prilike. Prosto vam nije jasno šta vas to sprečava i zašto baš vi, pored tolikih ljudi, ne uspevate da ostvarite to što želite. Želje i ideje su jedno, a realizacija nešto sasvim drugo.

Kao što lekar ne može da prepiše lek pre nego što pregleda pacijenta i postavi dijagnozu, tako ni ja ne mogu da kažem sa sigurnošću šta je to što Vas konkretno koči, ali mogu da vam navedem par razloga koji mogu biti kamen spoticanja na putu uspeha i napretka.

  1. Umorni ste i iscrpljeni. Nemate vremena za elementarne stvari, a ne za napredak. Uspeh zahteva pripremu. Prvi korak je da povratite snagu, napravite pauzu, napunite se energijom i fokusirate na svoje potrebe i želje.
  2. Nedostaje vam samopouzdanje i vera u sebe. Čak i da ste generalno samopouzdana osoba, možete osetiti nedostatak samopouzdanja i vere u sebe kada je u pitanju napredovanje u određenoj oblasti.
  3. Ne poznajete dovoljno svoje sposobnosti, talente, veštine i vrednosti. Kad ne znamo šta nam stvarno ide od ruke, za šta smo predodređeni, pravimo neadekvatne izbore. To se naročito ogleda u izboru profesije.
  4. Nesvesni ste postojanja ograničavajućih uverenja koja vas nevidljivo sputavaju. Uverenja ne dovodimo u pitanje, jednostavno verujemo da su tačna i da nam koriste, a mnoga mogu biti u stvari vrlo ograničavajuća, čak i štetna.
  5. Nedostaje vam jasna i inspirativna vizija željenog napretka. Često se dešava da ljudi znaju šta ne žele, ali ne znaju šta stvarno žele.
  6. Nemate pravilno postavljene i napisane ciljeve. Ciljevi u glavi nisu dovoljno motivišući i jasni, potrebno je da ih stavite na papir.
  7. Ne znate kako da napravite i realizujete planove bazirane na prioritetima. Planovi nisu to do lista i zato je važno da izaberete prioritete.
  8. Teško vam je da se oduprete starim ukorenjenim navikama, posebno odugovlačenju, traženju izgovora i odustajanju.
  9. Niste svesni koliko ste u stvari dragoceni i posebni i koliko zaslužujete svaki napredak.

Ovo je samo deo spiska. Dobra vest je da je sve rešivo.

Prvi korak je da prihvatimo činjenicu da nam neka karika nedostaje i da radeći na sebi postanemo svesni koja. Svesnost je magično dugme koje otvara tajna vrata neograničenih mogućnosti. I sami znate koliko pokušaji bez rezultata izazivaju frustraciju i odustajanje i zato je vreme da sve dođe na svoje mesto i da se kockice slože.

Ako mislite da vam nedostaje nešto od navedenog, pozivam vas na program IDEMO NA SLEDEĆI NIVO 4R

4R radionice – RESTART, REFRESH, REDESIGN I RECREATE, kreirane su sa namerom da vas vode korak po korak od pripreme do rezultata. 

Pod nadzorom i vođstvom profesionalnog  kouča (mene) imate priliku da na inspirativan i zanimljiv način posvećeno radite na otkrivanju svojih potencijala i jasnom definisanju i ostvarenju svojih želja. 

Radionice obiluju praktičnim radom. Usvajate neophodna znanja i tehnike koje sa lakoćom primenjujete za svaku vrstu napretka koju budete želeli da ostvarite.

Rad u grupi omogućava vam da dobijete ono najbolje –  podršku, partnerstvo, ideje, pozitivnu energiju i vetar u leđa.

Stella Karl Ćosić radionica 4R Program
Facebook
LinkedIn
Email
Preuzmite besplatan Ebook

21 PREPORUKA ZA SIGURAN NAPREDAK I USPEH U ŽIVOTU

Ove preporuke vode vas do raja, od početka do kraja. Unesite ime i email adresu i prijavite se za eBook.

Još objava sa bloga

Moj sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka, a Vaša bezbednost je izuzetno važna. 

Besplatna PDF Čeklista

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing the ahlo elit sekido eius mod of the tempor incid dunt ulert labore et dolore all the magna aliqua.

Nakon prijave za sadržaj,  periodično ćete dobijati email poruke od mene. Uvek možete besplatno da se odjavite na moje email liste. Vaši podaci su bezbedni.