Novo: UPLEVEL
Facebook
LinkedIn
Email

Kako da se pripremite za uspeh

Ako želite da postignete napredak i uspeh u bilo kojoj oblasti života, potrebna vam je priprema, a dve stvari su ključne:

  1. Briga o sebi – da svesno radite na unapređenju svog fizičkog, mentalnog, emotivnog i duhovnog stanja.
  2. Vreme – da u svom natrpanom danu pronađete potrebno vreme koje ćete posvetiti napretku.

Ako ste poželeli da kažete da je i jedno i drugo nemoguće, odgovor je netačan! Pokušajte ponovo!

Moguće je, to može svako, a evo i kako:

1. Znate i sami da kada ste odmorni, raspoloženi, pozitivni, radosni, sve ide nekako lakše. Ako svaki dan unesete male, malecne promene u svoj život i primenjujete ih kontinuirano iz dana u dan u dužem vremenskom periodu, značajno ćete unaprediti svoje fizičko, mentalno, emotivno i duhovno stanje.

Šetnja umesto kauča, salata umesto sendviča, voda umesto piva, priča sa ljudima umesto blejanja u telefon ili TV, lepa reč umesto negativnih i još mnogo toga. Ovo je recept kako neprimetno, ali sigurno možete da unapredite i potpuno promenite svoje psihofizičko stanje. Ne radi se o tome da li možete, već da li hoćete.

2. Vreme je resurs koji ne može da se uskladišti. Svi ga u danu imaju isto, samo je pitanje kako ga ko koristi. 

Ako svaki dan izdvojite samo 4,16% dana za sebe – za razmišljanje, kreiranje, a kasnije i delanje u bilo kojoj oblasti koju želite da unapredite, za godinu dana možete postići čudo. 4,16% je jedan sat dnevno i garantujem vam da, ma koliko da imate obaveza, na dnevnom nivou izgubite i više od sat vremena  na aktivnosti koje vam nikako ne doprinose.

Jedna od stvari koja krasi uspešne ljude je način na koji koriste svoje vreme. Oni u svakom trenutku znaju šta im je prioritet i fokusiraju se prvo na najvažnije. Unapred planiraju svoje obaveze, čak i opuštanje. 

Ne traže izgovore da ne rade stvari koje im se ne rade ako znaju da su im potrebne, već ih rade bez odlaganja (vežbanje na primer). Brinu o zdravlju i opštem blagostanju i ne rasipaju energiju i vreme na aktivnosti koje im ni na koji način ne doprinose.

Odgovorno tvrdim da svi možemo da unapredimo svaku situaciju i svaki segment svog života, samo ako odlučimo i tome se posvetimo.

Ovo su bili korisni saveti na temu pripreme za uspeh, a na radioni RESTART naučićete lako primenljive tehnike koje će vam pomoći da kreirate više vremena za sebe, napunite baterije, ojačate samopouzdanje i pripremite se za željene promene.

Otkrijte kako da upotrebite svoje talente i prednosti na pravi način

Facebook
LinkedIn
Email
Preuzmite besplatan Ebook

21 PREPORUKA ZA SIGURAN NAPREDAK I USPEH U ŽIVOTU

Ove preporuke vode vas do raja, od početka do kraja. Unesite ime i email adresu i prijavite se za eBook.

Još objava sa bloga

Moj sajt koristi kolačiće za analitiku i komunikaciju putem email poruka, a Vaša bezbednost je izuzetno važna. 

Besplatna PDF Čeklista

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing the ahlo elit sekido eius mod of the tempor incid dunt ulert labore et dolore all the magna aliqua.

Nakon prijave za sadržaj,  periodično ćete dobijati email poruke od mene. Uvek možete besplatno da se odjavite na moje email liste. Vaši podaci su bezbedni.